2016. január 2., szombat

B.Ú.É.K. 2016

Mivel is lehetne kezdeni az évet, ha nem a Rumtopf-al!
Tavasszal vettem a face-n egy edényt a poharaival. Utána kerestem rá, hogy mire is használjuk.


Találtam receptet, elkezdtem hát készíteni a szilveszteri itókát.
Cseresznyével indult, aztán jött a meggy,barackok....
Kétharmadig volt az edény, mikor már nem mertem folytatni. Írták, hogy esetleg megromolhat. Na, gondoltam elsőre elég, ha ennyi megy veszendőbe. Nagy meleg elől levittem a pincébe ahol biztos jól érezte magát, mert nem történt semmi baj.   :-)
60%-os rumban érlelődtek a gyümölcsök, fogyasztás előtt almalé lett még hozzá öntve. Így is nagyon erős.


Ez kb. a fele. Ropogós maradt benne minden egyes gyümölcs darab. Nagyon finom, vendégmarasztaló. 
Idén tele rakom az edényt. Most már tudom, hogy ebben a formában nem romlik.  :-)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon fini lehetett, akkor ezt friss gyümölcsből kezdted pakolgatni, hát a rum az biztos jól megtartósította, nagyon jó kis edényke,nekem fájdogál a szívem ilyesmikre, meg olyanra is amibe főzni is lehet, de ahhoz meg még kemence is kéne:?-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Friss és teljesen ép gyümölcsöt lehet bele tenni,de megéri. Nyugodtam beszerezhetsz főzős edényt is csak egy vastag (talán vas) elosztóra tedd. Én már főztem úgy. :-)

      Törlés